Solkomfort logo
Solkomfort logoBOKA GRATIS HEMBESÖK

Om oss

Stömstadföretaget byter namn: "Möjlighet att växa"

Det finns en lång historia i Strömstad Markis som går tillbaka till 80-talet. När nuvarande ägare tog över firman 2017 så var det med en vision om att behålla det som varit framgångsrikt, men också komma med nya idéer och utveckla såväl sortimentet som den geografiska marknaden.

– Vi är ganska mycket mer än ett företag som bara säljer markiser, säger Rasmus Glans.

Den mer hektiska tiden på året står för dörren för Strömstad Markis som är en leverantör av såväl solskydd som garageportar. Påskveckan brukar vara startskottet då många ser över sina uteplatser såväl hemma som i fritidshuset – och Rasmus räknar med samma scenario i år.

– Strömstad är en vår- och sommarstad och det byggs mycket hus här. I både Strömstad och Tanum finns också många uteserveringarna vilket ger oss uppdrag även på restaurangsidan, säger han.

Brett utbud för din uteplats
Firman består idag av tre heltidsanställda. Det är Rasmus, hans pappa Robert och Andreas Rask. Tillsammans erbjuder de ett fullsortiment av solskyddslösningar till såväl privatpersoner som företag. Det inkluderar allt ifrån persienner och plisségardiner till markiser, pergola och sedan ett par år tillbaka också garageportar.

– Försäljningen av garageportar växer hela tiden och vi har hittat riktigt bra samarbetspartners. Bland annat Crawford som också har en historia i Strömstad, säger Rasmus.

Byter namn på firman
De senaste åren har företaget breddat sig geografiskt där kunderna numera också finns längre söderut på Bohuskusten så som i Tanum och Sotenäs. Det är också den stora anledningen till att man i år har valt att ta fram ett nytt namn och ny profil för firman, och går från Strömstad Markis till Solkomfort.

– Vi har pratat om det i några år, att vi känt oss något begränsade av namnet. Att ha Strömstad i företagsnamnet begränsar oss geografiskt och vi är ganska mycket mer än ett företag som bara säljer markiser lokalt, säger Rasmus och påtalar att namnbytet kommer att ske successivt under året. Besöksadressen och telefonnumren kommer allt jämt vara samma.

– Att ha sol i namnet var självklart eftersom vårt utbud kretsar kring solskydd. Komfort för att man vill skapa en bra miljö inomhus och utomhus. Förutom att stänga ute värmen på sommaren kan man även stänga ute kylan på vintern, säger han.

”Finns mycket historia”
Men för den saken skull vill han inte att den familjära känslan som genomsyrat verksamheten sedan 80-talet ska försvinna.

– Det finns mycket historia i företaget och namnet har stor igenkänning. Det är därför vi har känt både och inför att byta. Vi vill fortfarande att Strömstadsborna ska känna att vi är lokala, men vi vill inte heller att de i Tanum och Sotenäs känner att vi bara finns för Strömstadsborna. Vi är en helhetsleverantör i norra Bohuslän, och det här öppnar nya dörrar för oss att växa.

Hur mycket vill ni växa?
– Någon stor kedja som omsätter flera hundra miljoner kommer vi aldrig att bli. Det ska kännas lika proffsigt som en etablerad kedja, men vi kommer alltid att vara ett lokalt och familjärt företag där Strömstad är vår hemmaplan. Här har vi möjlighet att ge lite extra service då avstånden till våra kunder är kortare.

Detta är en artikel från Strömstads Tidning

 

SOLKOMFORT

Din solskyddsleverantör i Norra Bohuslän!

Solkomfort erbjuder ett fullsortiment av solskyddslösningar till såväl privatpersoner som företag. Vi fokuserar på att leverera högsta möjliga kvalitet och service till våra kunder. Vi är med från idé till färdig produkt helt enkelt. Hos oss får du goda råd, personlig service och professionell montering.

Robert, Andreas, Rasmus