Solkomfort logo
Solkomfort logoBOKA GRATIS HEMBESÖK

Lamellgardin

En diskret gardin som håller i längden

Hestra lamellgardin är en modern vertikalgardin och kollektionen speglar det senaste inom färg, material, mode och solkomfort.

Oavsett vad du söker – modernt, klassiskt, designat eller trendriktigt – så finns det att tillgå. Man kan välja mellan en mängd olika färger och tre olika textilytbehandlingar som förbättrar lamellernas tekniska egenskaper och ger ökad livslängd.

Lamellgardinen kan monteras på vägg eller i tak, exempelvis för att täcka en hel vägg eller som rumsavdelare. Monteringens överkant kan vara rak eller lutande. Gardinen manövreras manuellt eller med motor.

Manövrering

Det går att manövrera Hestra Lamellgardin på två sätt. Det ena är med kulkedja för att vinkla lamellerna och lina för att öppna och dra för. Det andra alternativet är vridstång för att både vinkla och förflytta lamellerna. Den passar även ypperligt att motorisera.

Väv

Välj mellan ett stort urval av lameller i tyg (89 och 127 mm) och PVC (89 mm) i de senaste mönstren och färgerna. Tygerna finns som enfärgade, med struktur, med tryck eller med vävda mönster –från fördunklande till mörkläggande. Det går också att få tyger med flamskyddande eller reflekterande egenskaper. Hestra Lamellgardin är enkel att sköta – lamellerna går att damma av eller dammsuga försiktigt. Vid behov kan man ta bort fläckar med en fuktig trasa och lite milt rengöringsmedel eller vatten.

Komponenter

Hårdvaran är designad för att matcha Hestras breda vävkollektion och erbjuder högklassig design samt ypperlig funktion.

Montering

Hestra Lamellgardin finns med flera slags upphängningsbeslag för montering på horisontella och vertikala ytor. Beslagen är utformade för att släppa in minimalt med ljus mellan karm och list, och för att göra det enkelt att byta ut individuella lameller vid behov.

Ytbehandling

Värmereflekterande och skyddande

Denna ytbehandling ger en högre värmereflektion och extra skydd mot insekts- och kemikalierester.

Smuts- och fuktavvisande

Skyddar textilien mot torr smuts (t.ex. damm och sot) samt mot vatten och oljebaserade vätskor som kaffe, vin, mjölk och ketchup. Ytbehandlingens skyddande egenskaper kvarstår även efter tvätt.

Flexibilitet

Hestra Lamellgardin är en mycket flexibel produkt och passar i alla sorters fönster. Oavsett om du har trekantiga eller rektangulära fönster så går Hestra Lamellgardin att anpassa efter dina önskemål.

Dimensioner

  • Max bredd: 6900 mm
  • Max höjd: 4000 mm
  • Max area: 35,0 m2
  • Max vikt: 10,0 kg