Solkomfort logo
Solkomfort logoBOKA GRATIS HEMBESÖK

Rullgardin

För funktionell och stilfull inredning

Hestra Rullgardin är en mycket flexibel och funktionell produkt som passar i alla sorters fönster. Den går att anpassa helt efter dina önskemål och finns i fyra olika utföranden med tre manövrerings-alternativ. Till Hestras rullgardiner kan man välja bland ett hundratal olika tyger och mönster vilket gör rullgardinen till ett modernt och stilfullt inredningsobjekt som skapar balans och harmoni.

Som tillval finns kassetter och effektfulla trälister som kompletterar och förhöjer såväl gardinen som inredningen i rummet. Rullgardinen kan manövreras manuellt eller med motor.

Manövrering

Det går att manövrera Hestras rullgardiner på tre olika sätt. Standard är kulkedja där sidodraget är silverfärgat eller i vit plast. Man kan också välja en softraise som rullar upp gardinen mjukt och följsamt. Rullgardinerna går givetvis även att motorisera med tillhörande fjärrkontroll.

Väv

Man kan välja bland ett hundratal olika tyger och mönster ur Hestras kollektionsbok. Vävarna finns i ett stort urval, från transparenta till mörkläggande. De finns också med en rad olika ytbehandlingar (se här invid). Rullgardinerna är enkla att sköta och går att damma av eller dammsuga försiktigt. Vid behov kan man ta bort fläckar med en fuktig trasa och lite milt rengöringsmedel eller vatten.

Komponenter

Hårdvaran är designad för att matcha Hestras breda vävkollektion och erbjuder högklassig design samt ypperlig funktion.

Ytbehandling

Värmereflekterande och skyddande

Denna ytbehandling ger en högre värmereflektion och extra skydd mot insekts- och kemikalierester.

Smuts- och fuktavvisande

Skyddar textilien mot torr smuts samt mot vatten- och oljebaserade vätskor. Ytbehandlingens egenskaper kvarstår efter tvätt.

Montering

Hestra Rullgardin finns med flera slags upphängningsbeslag för montering på horisontella och vertikala ytor. Beslagen är utformade för att släppa in minimalt med ljus mellan karm och list. För total mörkläggning kan man gör ett tillval av fasta sidoskenor.

Dimensioner

  • Rullgardin medium
  • Max bredd: 2800 mm
  • Max höjd: 3000 mm
  • Rullgardin large
  • Max bredd: 4000 mm
  • Max höjd: 4000 mm